26.01.2017

NSSS 2017 -festivaali valtaa Oulun toukokuussa

26.01.2017

Oulun Musiikkijuhlien mestarikurssien haku käynnissä

26.01.2017

Martti Vesala Soundpost Quintet avaa Teatterikuopan kevätkauden

26.01.2017

Oulun Musiikkijuhlat vierailee Helsingissä

01.03.2016

Oulu-based design studio YO ZEN designed a jewel collection for Dalindèo

05.01.2016

The program of the 26th Oulu Music Festival out now

01.12.2015

Ricky-Tick Big Band is the opening act for Oulu Music Festival 2016

26.11.2015

The application period for Oulu Music Festival master classes starts today

31.08.2015

Tickets to Rajaton sings The Beatles are now available

Oulun Musiikkijuhlien mestarikurssien haku käynnissä

mestarikurssit-2017-web-uutinen
Oulun Musiikkijuhlat järjestää jo viidennen kerran kansainväliset klassisen ja rytmimusiikin mestarikurssit. Maaliskuussa on tarjolla viikolla 11 viulun ja sellon mestarikurssit, price viikolla 12 on puolestaan laulun, ailment lauluyhtyeiden sekä rytmimusiikin mestarikurssit.

Kursseille voi hakea aktiivi- tai passiiviopiskelijaksi. Aktiiviopiskelijoiden kurssimaksuun sisältyy festivaalipassi, jolla on pääsy festivaalin konsertteihin. Passiiviopiskelijoille tarjotaan vapaavalintaisesti kolme lippua festivaalin konsertteihin. Haku mestarikursseille päättyy sunnuntaina 15.1.2017. Valinnat tehdään tammi-helmikuun vaihteessa ja jokaiselle valitulle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Viulun mestarikurssin opettajana toimii klassisen musiikin kansainvälisiin kärkinimiin lukeutuva romanialaissyntyinen viulisti Mihaela Martin. Sellon mestarikurssia puolestaan pitää ruotsalainen sellisti Frans Helmerson. Molemmat tunnetaan erityisesti vuonna 2002 perustamastaan Michelangelo-jousikvartetista, jossa he soittavat yhdessä Daniel Austrichin sekä Nobuko Imain kanssa. Martin toimii professorina sekä Kölnin musiikkiyliopistossa että Geneven konservatoriossa. Hänet on nähty usein myös tuomariston jäsenenä useissa musiikkikilpailuissa, kuten Kuningatar Elisabethin musiikkikilpailussa sekä Indianapolisin, Enescu ja Tšaikovskin viulukilpailuissa. Helmerson on solisti-, kamarimuusikko- sekä kapellimestariuran lisäksi opettanut mm. Colognan konservatoriossa sekä Kronbergin Akatemiassa. Vuosina 2011 ja 2012 hän toimi vierailevana professorina Berliinin Hanns Eislerin musiikikorkeakoulussa.

Laulun ja lauluyhtyeiden sekä rytmimusiikin mestarikurssilla opettavat A cappella -yhtye The Real Groupista tutuksi tullut ruotsalainen laulajatar Katarina Henryson ja Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon vuonna 2015 voittanut sellisti, basisti ja säveltäjä Svante Henryson. Katarina on kokenut workshoppien pitäjä kuoroille ja lauluyhtyeille. Hän on myös valmentanut laulajia artistiurallaan ja kiinnostunut erityisesti ryhmädynamiikasta. Svante on osoittanut kiehtovalla muusikonurallaan ainutlaatuista luovuutta ja virtuoosimaisuutta eri areenoilla. Hän aloitti nuorena poikana rockbasistina, mutta siirtyi parin vuoden jälkeen kontrabassoon ja jazzin puolelle. Kolmen soittimen hallinta tekee hänestä kysytyn muusikon aikamme nimekkäimpien klassisten ja jazzmuusikoiden keskuudessa.

Rytmimusiikin mestarikurssilla opettaa lisäksi saksofonisti Jukka Perko, joka on saanut runsaasti palkintoja ja huomionosoituksia osakseen niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Vuodesta 1990 lähtien hän on toiminut sivutoimisena tuntiopettajana Sibelius-Akatemian jazz-osastolla sekä vieraillut jazz-improvisoinnin opettajana ja luennoitsijana myös useissa oppilaitoksissa sekä kotimaassa että ulkomailla. Perko toimii Helsingin Suomenlinnassa järjestettävän Viapori Jazz -festivaalin taiteellisena johtajana.

Lisätietoa mestarikursseista löytyy Oulun Musiikkijuhlien nettisivuilta www.omj.fi.
Mestarikurssien hakulomakkeet löytyvät “mestarikurssit”-sivulehdeltä.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna